Alla inlägg under mars 2010

Av frida nilsson - 8 mars 2010 08:00

Åh va trött jag är. Men till skolan jag ska.. Jag måste.. Usch jag vill inte. Men jo jag ska..

Hoppas bilen går hem kl 12. Så man slipper vara där hela dagen :S

Hade velat ligga hemma idag me och bara mysa med magen. :)

Upp och hoppa nu drar vi :S


LOve

Av frida nilsson - 7 mars 2010 17:05

Nu känner man att man börjar komma upp i veckor. Man har hunnit vänja sig vid tanken på att man faktiskt inom en ganska snar framtid kommer bli mamma :) Redan nu känner man sig som en mamma faktikst. Och det är ju så att bebisar som föds i vecka 23 kan överleva. Det är nutidens fantastiska vetenskap som gjort detta möjligt. :) Såg en artikel idag om en liten liten pojke som föddes i vecka 23. Han var så liten så han fick plats i handen. Men han överlevde och nu ett tag senare var de hemma i hemmet i gen och han var som en vanlig liten bebis :)

Så kommer ju tankarna om att man i man i sverige kan göra abort in i vecka 22.. Hm.. konstiga lagar har vi i Sverige..


Men nu är det iallafall så att jag har kommit in i vecka 23. Gått 22 fulla veckor :) Underbart..

Känner bebisen mer och mer.. denna känsla är obeskrivlig :) Så lycklig blir man.

Läste idag att det var viktigt att pappan pratade och smekte mycket med magen för att bebisen har lättare att ta till sig djupare röster.. Men ah va gör man om inte pappan finns tillgänlig för det då? vi får hoppas det räcker med min fina stämma och mina smekningar :)


Bebisen är nu ganska så stor. Allt från 22 cm till 30 cm. Och den vägen omkring ett halv kilo.. :) Myspys <3

Bebisen kan särskilja på olika ljud och tycker väldigt mycket om klassisk musik.. :P Får man väl börja lyssna på de kanske ;)

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.


Häftigt att det kan hända så mycket där inne.. :) Men jag är så sjukt stolt att jag klara detta. Har fått lite magkatarr eller halsbränna nu. Fått novalocol av mamma och de hjälper faktiskt.. Trist att man ska få dessa tråkiga besvär. Men vad gör man inte :P


Nu blir det antingen åka hem till mamma och äta våfflor eller ligga kvar i soffan och äta chokladbollar.. Eller fixa lite käk från fysen.. Eh så förbannat hungrig :D:D Bestämmer mig om en stund. Träffen med Louise gick iallfall bra :D Fick ihop ett skit bra gympapass till vår saga.. På 10 minuter hade vi fixat de mest. Nu är det bara att klippa ihop sagan i Powepoint sen är den wooola Klar :D:D Härligt..


Nu mina vänner tar jag tag i söndagen.. maaat


LOve  

Av frida nilsson - 7 mars 2010 13:46

  • Det första på listan är en flyttfirma. En firma som både kunde packa alla mina saker, och förslytta dom till nästa bostad. Gud va skönt de hade varit :)

  

  • Det andra på listan får bli biljetter till Lisa Nilsson konsert

Åh va jag hade tyckt de va roligt, att få så och lyssna på denna vackra kvinna :)


  •    Det tredje önskan är en snygg gitarrist.. MMMMmmm.. Denna man e ju helt fullkomligt underbart snygg :)  Ser sådär lite lagom farlig ut ;)

  

  • Sista på listan för nu är åh denna underbara serie.. Som jag verkligen tycker någon söt prick kan inskaffa till mig ;)

  


Det finns en massa saker jag är sugen på ;) Men detta va de absolut viktigaste för nu ;) Nu ska jag och bebis damsuga sen äta chokladbulle sen kommer Louise :)


LOve

Av frida nilsson - 7 mars 2010 11:08

  


Ne men vilken snygging ;)


Söndag idag då, precis hemma hos mamma för lite väldigt tidig lunch om en stund :P

Lördagskvällen blev väldigt mysig.. Pizza med evelina och sen lite bus ;)

Fan, kom på mig själv att jag va väldigt positiv till melodifestivalen. Min positiva sida har hittat fram igen :D:D Tyckte de flesta bidrag va fan bra :)

(svära de kan jag)


Hääärlig dag idag me.. guud. :D I eftermiddag blir det plugg med Louise. Ska göra klart gympapasset :) De kommer bli suuuper..


Så thats for now.. LOve



Av frida nilsson - 6 mars 2010 17:16

Ne jag är inte full.. men helgen är fullsmäckad med saker att göra :) kul..

Igår hade jag en massa myskväll med god mat och Wrestling ;)


Imorse åkte jag och mamma på loppis direkt efter jag vaknat och skulle se om vi hittade en låg byrå att ha i nya hallen. Hittade dock inte ett skit :P

Hem till veronica med fika.. Massa mysdag me henne me.. <3 Varit ute och gått en lång promenad.. Och nu är jag hemma en snabbis för att byta kläder och bege mig hem till Evelina för lite maaat :P


Får se hur länge man orkar vara social idag :S Känner mig trött.. men ska bli mysigt att träffa söta kusinen :O)


Imorgon blir det göra de mesta klart på den digitala sagan vi håller på med som skolprojekt., Kul kul.. Den kommer bli mega bra :)


Men nuuu har jag bråttom.. Ha en mysig lördag mina vänner..

LOve

Av frida nilsson - 5 mars 2010 15:45

Åh satte mig och kollade på Efter tio med Malou och fick se denna snygging ;)

  

Ja jag tycker att han är grymt snygg Denna Håkan - Nordman :) Tycker ni inte?

Jag har ju en förfallenhet att alltid falla för killar som ser lite småfarliga ut med flint ;) HAHHA..

Om det är bra eller dåligt, de vett i katten.. Men snygg ja de är han..


Vid 11 hörde veronica av sig igen och sa att hon orkade komma in en runda. Snacka om att jag blev GLAD.. :) Så Nu är jag precis hemma, vi har varit på Rickard en trappa ner och käkat lunch., Ah det är alltid lika gott där, och ja vitlök stinker man nu ;) Mitt fredagsmyssällskap får hålla för näsan ;)


Hm har funderat och provat på en massa olika body lotion genom åren ;)

(gammal man låter, hehe) Men inte riktigt hittat någon som jag faller helt för. Dom vanliga som Dove och LDB tycker jag ä ifs är bra men dom luktar ju egentligen bara lotion, vilket jag kan tycka är lite trist.

Så idag har jag köpt in en ny variant. Denna läste jag om i en av mina gravidtidningar. Den ska vara super mot bristningar i samband med graviditet.. Ochh om man kan så säger man ju gärna nej till dom.. jag är grymt dukitg på att smörja mig, och hoppas på att de kommer göra resultat. Någon som har något annat bra tips kanske?

  

Köpte ännu en ny dusch krääm.. Hur många olika sånna har man inte?? hahah

 

Åh ja det måsta vara bebis som rör på sig där inne <3 Kände ju som sagt lite igår, men när jag vaknade i morse kände jag inget alls :( Blev besviken och trodde att jag bara inbillade mig igår. MEN så rätt som det är när jag ligger och vilar i soffan så känner jag den... :D JA de måste ha varit såå.. Annars är det nått skumt som händer inne i magen. Känslan är svår att beskriva.. Men ack så UNDERBAR!! Har känt den massa idag. Och jag tror att när man väl börjar känna något så känner man de mest hela tiden, för då har man fått en uppfattning om hur det faktiskt kommer kännas.

Varm i hela kroppen blir man. Jag låg flera timmar i samma ställning med händerna på magen, kunde inte ens koncentrera mig på tv jag hade igång utan bara mös av känslan att mitt MITT MIRAKEL rör på sig.

Detta gör livet Underbart!!   


Snart ska jag in i duschen och få lite hemmaspa känsla med all insmörjning och mys. Längtar tills jag får mitt badkar, då man kan mysa ner sig i ett varm bubbelbad och bara ha en massa tända ljus överallt <3 Underbart..


Sen blir det som sagt fredagsmys.. vilket jag hoppas de flesta får ikväll :) finns de något mysigare?


LOve


Av frida nilsson - 5 mars 2010 09:10

vågar jag tro? Tro på mina egna känslor? Jag vet inte, men jo jag önskar. Jag vill..

Låg i sängen igåt, och JA om jag nu vågar tro..

så tror jag mig känt min bebis <3

Mitt underbara LIV som växer i mig :) Kan det ha varit så?

Det vad inte överdrivet starka rullarunt i magen förelser den gjorde, Men det känndes.. UNDERBART!! 

Jag låg och smekte magen, allt för att få känan något, så helt plötligt känner jag att det rullar runt något där, precis som att den vänder på sig. Flera ggr.. SOm en boll ungefär som snurrar runt.

Whaa.. Denna känslan var iallafall helt fantastiskt. Och jag hoppas det var bebis som ville säga hej till sin mamma :) Eller vad tror ni ?

Om det ska kännas så här fantastiskt så vill jagf ju ännu mer att den ska röra på sig HELA tiden :) Men tycker inte jag känt något idag.. Vi får väl hoppas på de.. Så man vågar tro..


Hemma idag igen, ja jag vet.. Nu är det lite lat kanske, men nja den ända lektionen vi hade idag vatt Idrott och jag känner en aningen konstig känsla lååågnt ner i magen.. Som ändå hade gjort att jag bara kunnat titta på.. Och upp och hoppa grymt tidigt för de, kändes onödigt :P


Ny vecka Nya tag!! Så får det bli..

Har iallfall lyssnat på kroppen denna veckan. Och bara tagit det massa lungt. :) SKÖNT..


Skullat träffa Veronica idag :S men hon mår så illa, stackarn..Skönt att man förstår så bra.. Å vi har heeela livet på oss att ses. Visst jag saknar henne.. Men snart får vi en heldag tillsammans igen :) Love it..


Får väl se vad som händer idag istället då :) Kanske börja med lite frukost,  ut och gå en runda, duschen och måla en till tavla kanske. Nu ligger ju ändå alla färger och saker på golvet så lika bra att fortsätta det kreativa livet när allt finns tillgängligt :P

Ikväll blir det iallafall fredagsmys.. I like..  Får se om man blir bjuden på mat, eller det blir som de brukar.. Frida lagar ;) Gör inget, tycker vilket som är lika mysigt :)


Vackert väder, härligt liv <3 ta hand om varandra mina vänner, det är viktigt


LOve


Av frida nilsson - 4 mars 2010 15:15

Nu sitter jag med tårar i ögonen och hjärtat svider..

Man vill göra sååå mycket, men tyvärr har man inte den makten.

Sitter och kollar runt på nätet, läser Aftonbladet som jag brukar och hamnar av en slump i en av deras artiklar.

Det är en ung man som skriver.

Destum längre i texten man kommer desto tyngre blir tårarna i ögonen..

FAN SKIT HELVETE.. det är det första jag känner i kroppen. Sen kommer känslor av ängslan, av hur kvinnor blir behandlade världen över. Och här sitter jag i Sverige med mycket rättigheter men även skyldigheter men känner ändå att jag inte kan göra ett skit.

Och för dessa kvinnor som redan blivit utsatta kan INGEN göra ett SKIT!

ARG är nästa känsla som kommer...

Artikeln handlar alltså om ett ungt par i Argentina. Jag kan inte säga säkert om paret är svenskt eller om dom är från Argentina. Men det spelar ju mindre roll..

De unga paret har redan två barn och tycker det räcker bra så, de känner att de inte har råd med fler barn och när kvinnan ändå blir gravid bestämmer de sig för att göra ABORT.

Det som tillhör är att abort i Argentina är olagligt. Såvida man inte är både förståndshandikappad OCH blivit våldtagen.

Martin som killen heter som skrivit artikeln skriver så förstår man ju då att det inte sker många lagliga aborter i Argentina.

Däremot sker det en mängd Olagliga Aborter. Mellan en halv och en miljon om ÅRET..

GRYMT!

Paret bestämmer sig för att göra en olaglig abort med tanke på hur deras ekonomi m.m ligger till.

De tar kontakt med en man som gör detta.

En natt åker dom till en motagning någonstans i Argentina.

De beskriver deras känslor som rädslor! En rädsla de aldrig känt innan, de vill skrika NEEEJ, men säger ändå JA.

Stämningen på kliniken var hemsk. Mannen som skulle göra aborten på tjejen hade en karlender med nakna tjejer på, vilket blev en oerhört förudmjukande.

Hon blödde, länge.


Detta får mig iallfall att känna sån ängslan. Man blir arg, ledsen ja alla de hemska känslorna tittar fram. Jag har svårt för abort i lagliga fall, men tycker absolut att det ska finnas. Alla kvinnor har rätten att själva bestämma vad de ska göra om man blivit gravid utan att vilja de. Om inget annat så för barnet skull.

I artikeln skriver Martin att många fattiga inte har råd att göra olagliga aborter och därför försöker själva genom att tex sticka in pinnar i underlivet och på så sätt försöka döda livet där inne.

BLIR man inte ARG!!??

Hur kan de som bestämmer i Argentina bestämma att NEJ vi göra så att Abort blir olagligt. Och därmed säger de okej till att fattiga människor ska få förstöra sina liv genom dessa ågestladdade och helt livsfarliga ingrepp!!


MEN de slutar inte här. Efter en tid paret gjort aborten läser de i tidningen att denna man som utfört arborten blivit dömd för det. MEN inte bara för att han utfört olagliga aborter UTAN även för att han UNDER ingreppen våldtagit och antastat flickorna, medans de låg när mer eller mindre medvetslösa och absolut inte kunde göra ett dugg.


VA FAN?!?!


Nej mina ord tar slut. Jag blir bara så ledsen. Så oerhört ledsen..


http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article6719805.ab


Ovido - Quiz & Flashcards